Ce este MassMedia?
Cu totii va uitati la televizor, navigati pe internet, cititi ziare sau ascultati posturi de radio. Toate aceste cai prin care se transmit informatiile fac reprezinta Mass-media.

Ce rol are ea in viata oamenilor?
Pe de o parte, mass-media este utila deoarece ne transmite informatii din diverse domenii si ne tine la curent cu tot ceea ce se intampla in jurul nostru. Dar are si parti negative. In ce priveste infractiunile, prin intermediul acestei retele informationale (mass-media) se dau idei mai departe oamenilor despre savarsirea infractiunilor. Acest lucru nu este bun deloc. Prin transmiterea stirilor despre diverse infractiuni, copii ce aud acele informatii le iau ca fiind ceva normal si nu este deloc bune, deoarece acestea ii pot modifica comportamentul sau mentalitatea, astfel unii copii se maturizeaza mai repede decat este normal, ceea ce poate duce la alte probleme.
Poate va ganditi chiar acum, „copilul meu, desi este la o varsta frageda, a inceput sa realizeze anumite lucruri pe care alti copii nu le realizeaza inca, sau gandeste la un alt nivel”. Ei bine, daca un copil se dezvolta din punct de vedere psihic mai repede decat este nevoie, poate avea alte probleme in timp. Si nu ma refer deloc la problemele de matematica.
Pe langa copii, mai sunt foarte multi adulti ce-si petrec zile intregi ascultand stiri, care de foarte multe ori nu au nici o legatura cu ce se intampla defapt.

Toate stirile sunt adevarate?
Nu, nu toate sunt adevarate, iar multe dintre ele sunt facute mai mult pentru a face reclama mai mult sau mai putin buna unei anumite persoane. Acum, vedem cu totii zilnic la televizor stirile politice cum ca „politicianul X l-a ajutat pe Y sa rezolve problema Z…”, acestea sunt stirile prin care li se face reclama, de cele mai multe ori pozitiva, politicienilor in preajma alegerilor electorale, pentru a atrage mai multi oameni de partea lor, sau sunt stiri prin care se aduc diverse acuzatii mai mult sau mai putin adevarate la adresa unor persoane importante. Aici apare oponenta si rivalitatea intre persoane, partide, firme, etc. In aceeasi masura gasim stiri false, daca nu mai mult, si pe internet sau prin ziare.
In ultimii ani, stirile se cam repeta de nenumarate ori, si dupa cum a-ti observat, sau poate nu, sunt cam aceleasi stiri mereu: crime, violuri (in ultimul timp sunt mai putine), spargeri, accidente si evident, politica.
De politica nu voi mai spune nimic, deoarece nu imi face deloc placere sa imi aduc aminte cine ne conduce, incotro se indreapta tara asta din cauza anumitor oameni si asa mai departe. Sa revenim la mass-media, stirile au inceput sa faca o oarecare publicitate infractiunilor, si, ceea ce mie mi se pare oarecum normal, cand auzi aceleasi stiri de cateva ori pe an, incepi sa ajungi la concluzia ca asa ceva este permis in tara asta si ajungi, la un moment dat, sa faci si tu aceleasi lucruri.
Daca stau si ma gandesc bine, stirile trebuiau sa fie difuzate intr-o anumita masura si anume cele pozitive sa fie predominante, ceea ce la noi este tocmai invers.Stau si ma uit in fiecare dimineata pe ProTV si pe Antena si vad cam aceleasi stiri mereu si mereu. Dar ma uitam in ultimul timp, stirile pozitive nici macar nu mai sunt din tara. Ce nu pot eu sa inteleg este urmatorul lucru. De ce m-ar interesa pe mine ca a mai fost omorata o persoana, de ce m-ar interesa ca a mai luat foc o casa sau ca cineva a intrat cu masina intr-un copac? Pur si simplu asta nu este treaba noastra. De asta se ocupa politia/salvarea/pompierii, in functie de caz, si s-a terminat povestea. Oricum, in mare partea, acestea sunt cam singurele stiri adevarate transmise prin aceasta retea informationala.

Ca un scurt rezumat al acestui articol, Mass-media nu este buna decat de transmiterea vestirol proaste si alre stirilor cu infractiuni, scandaluri sau accidente.

ATENTIE!!! Nu este recomandat sa va lasati copii sa asculte aceste genuri de stiri.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s