Cine nu are la ora actuala un telefon mobil, se considera ca nu tine pasul cu moda. Dar de ce este la moda sa ai cel putin un telefon mobil? Datorita preturilor telefoanelor mobile, ma refer la cele de ultima generatie, daca ai mai multe telefoane se considera ca ai multi bani, ca esti bogat. Telefonul mobil este util datorita faptului ca putem lua legatura cu oricine, oricand dorim, doar sa avem semnal, dar oare este sanatos sa-l purtam mereu aproape de noi?

Nu este deloc sanatos sa avem un celular foarte aproape de noi. Dupa cum bine stiti, sau nu, aparatele electrocasnice, defapt toate aparatele electronice emit niste radiatii, care in cantitate mare cauzeaza cancer si alte boli destul de grave. Nu este recomandat sa dormiti cu telefonul mobil sub perna. Acele unde ajung la creier si provoaca diverse probleme.

O echipa de experti americani a descoperit ca radiatiile emise de telefonul mobil pot cauza insomnii, reducand numarul orelor de somn profund. 71 de barbati si femei cu varste cuprinse intre 18-45 de ani au fost expusi in timp ce se pregateau de culcare la radiatiile emise de telefonul mobil. Dupa o monitorizare atenta s-a constatat o calitate redusa a somnului.” (citat din eva.ro)

Dormitul cu telefonul mobil aproape de cap, poate cauza insomnii si dureri de cap mai dese decat la celelalte persoane.  Studiul – sponsorizat de Mobile Manufacturers Association – sugereaza acestor persoane utilizarea telefonului fix inainte de culcare.

Coordonatorul cercetarii, profesorul Bengt Arnetz a declarat pentru cotidianul „The Independent” ca aceste studii sunt cat se poate de adevarate si ca undele telefoanelor mobile  „au efecte masurabile asupra creierului”.

Si aceasta este una dintre problemele cele mai simple cauzate de utilizarea telefoanelor mobile, daca ne amintim de studiile care arata o legatura intre radiatiile emise de celulare si riscul crescut de cancer si deteriorare cerebrala. Deoarece popularitatea telefoanelor mobile este in continua crestere se estimeaza ca si riscurile se vor inmulti. FDA (Administratia pentru Alimente si Medicamente din SUA) recomanda studii detaliate despre utilizarea telefoniei mobile pe o perioada indelungata, deoarece analizele efectuate pana in prezent au luat in considerare o perioada scurta de expunere. De asemenea, pentru a raspunde la intrebarile consumatorilor, FDA a postat pe site informatiile utile cu privire la acest subiect.” (citat eva.ro)

Si pentru ca nu era deajuns, acesti mici criminali mobili pot provoca si dereglari ale sistemului imunitar. Conform unor studii americane si englezesti, unii utilizatori de telefoane mobile se plâng de dureri de cap, mâcărimi ale urechii, tulburări de vedere, pierderea pe termen foarte scurt a memoriei, senzaţii de arsură a pielii, ţiuituri si alte simtome. Dar acestea nu sunt singurele efecte nocive pe care le are telefonul mobi. Conform altor studii straine

În octombrie 2002, cercetătorul italian Fiorenzo Marinelli de la Departamentul Naţional al Cercetării din Bologna a descoperit că celulele suferă grave afecţiuni după numai o oră de expunere la microunde (ca acelea folosite de reţelele GSM). El şi-a prezentat lucrarea la Simposionul Internaţional despre Efectele Câmpurilor Electromagnetice, desfăşurat în insula Rhodos; între timp, o echipă de la Universitatea din Florenţa face descoperiri similare. Dariusz Leszczynski de la Departamentul pentru Energie Nucleară din Helsinki a constatat că o oră de expunere la undele de telefonie mobilă face celula să se micşoreze, aceasta ducând la diminuarea „barierii sangvine” ce împiedică sângele infectat să intre în creier.

Din studiile asupra animalelor (păsări, vaci, şoareci) a rezultat o scădere a sistemului imunitar la păsări, diminuarea cantităţii de lapte la vaci, ce revenea la normal într-un mediu natural sau incapacitatea temporală a şoarecilor de a urma un traseu simplu. Profesorul Leif Salford de la Spitalul Universitar Lund a constatat că după 2 ore de expunere la radiaţii echivalente telefoanelor mobile, şobolanii aveau foarte mulţi neuroni morţi precum şi toxine în creier. Aceasta duce la demenţă, Alzheimer sau Parkinson ; alţi cercetători au observat scăderea calciului din sistemul nervos la şobolani. Cercetătorii de la Royal Adelaide Hospital din Australia au descoperit într-un experiment efectuat pe şoareci că totalitatea câmpurilor electromagnetice ce înconjoară aparatura electrocasnică poate provoca acestora cancer. Tsuyoshi Hondou de la Universitatea Tohoku, Sendai, Japonia este de părere că nu trebuie neapărat să fii un utilizator de telefonie mobilă ca să ai de suferit. Este de ajuns să te afli în preajma unor persoane care-l folosesc sau să locuieşti în preajma unor antene de telefonie mobilă.” (citat credinta-ortodoxa.ro)

In concluzie, dormitul cu telefonul sub perna sau purtatul unui celular foarte aproape de creier pentru o perioada mai lunga de doua ore, duce la demenţă, Alzheimer sau Parkinson, dar nu doar atat, ci creste si riscul de cancer sau scaderea activitatii sistemului imunitar.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s