„Respectul” oamenilor fata de religie si nu numai.

Posted: 08/15/2010 by Leontin Andrei in Alte subiecte
Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Astazi stateam la masa si ma uitam la stiri cand vad un reportaj foarte interesant despre ziua de astazi (SF. Maria) si despre cum sarbatoresc oamenii aceasta sarbatoare. Romanii nostri stateau langa o manastire si faceau gratare, cu muzica data la maxim si cantau de mama focului. Langa o manastire se face asa ceva? Nu stiu cati dintre voi a-ti facut asa ceva, dar as dori sa va aduc la cunostinta ca asa ceva NU SE FACE datorita faptului ca intr-o manastire, calugarilor/calugaritelor le este impus un comportament adecvat unei manastiri. Ca si calugar nu te poti duce la petreceri sau nu poti sarbatori ca toti ceilalti oameni. La o manastire, sarbatorile se tin prin slujba si prin rugaciune. Acolo nu ma pot duce eu pentru ca ma cheama Xulescu si sa dau o petrecere langa o manastire sa stric linistea oamenilor din manastire.

Din punct de vedere al bunelor maniere, nu se face asa ceva. Poate am spus si o sa mai spun, noi ca si oameni nu avem cei 7 ani de acasa. Suntem foarte nemanierati si ne comportam cu ne trece noua prin cap. Nu asa trebuie sa facem. Nu asa trebuie sa ne comportam noi. Trebuie sa aratam ca suntem oameni, ca stim sa ne comportam manierat unii cu altii, sa ne ajutam cand cineva are nevoie de ajutor si lista poate continua.

Respectul oamenilor fata de religie lasa de dorit, mai ales cand vine vorba de sarbatori mari. Exemplul de mai sus nu este singurul pe care il pot da. Duminica este o zi de odihna in care se face slujba de duminica, si atunci crestinii se duc la biserica. Nu avem voie sa trecem prin fata bisericii cu muzica data la maxim doar pentru ca-mi place mie cum se aude muzica. Trebuie sa respectam atat locul pe langa care trecem, cat si pe cei ce sunt acolo si care fac un anumit lucru.

Nu sunteti credinciosi sau nu sunteti trecuti pe la biserica, asta NU va da nici un drept sa-i inpiedicati pe cei care se duc la biserica sau in alte locuri in functie de religie, sa se roage.

Toate aceste lucruri ce au loc zilnic in tara asta, au loc datorita nepasarii si lipsei de respect de care noi dam dovada pe zi ce trece.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s