Diaconescu vrea sa fie presedinte…

Posted: 08/17/2010 by Leontin Andrei in Alte subiecte
Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Am citit astazi un reportaj foarte interesant dintr-un ziar care sustinea ca Dan Diaconescu, cunoscut si ca DD, doreste sa infiinteze Partidul Poporului cu care doreste sa conduca tara. Nu am nimic legat de faptul ca doreste sa infiinteze inca un partid, deoarece vor face ca si celelalte partide, si anume sa fure de la noi. Lucrul care ma deranjeaza este ca domnul DD doreste sa ajunga la conducerea tarii, si daca stau si ma gandesc bine, chiar are sanse sa ajunga presedinte, deoarece 99,9% dintre pensionari, si nu numai, il urmaresc pe Dan in fiecare noapte cand acesta are emisie. Fiecare om ce ii urmareste emisiunea, si credeti-ma ca sunt destui, il va vota pe Diaconescu. Daca acest om va ajunge la conducerea tarii, chiar ca le-am vazut pe toate si ma pot muta intr-o alta tara linistit. 

Acum sa revenim la articolul legat de partidul poporului…

Muncitori cu picamere sparg trotuarul de la Piaţa Romană de săptămâni bune. Însă marile construcţii, de stat chiar, au loc câţiva metri mai încolo, unde Tudorel Alexandru strânge membri-fondatori pentru Partidul Poporului, cu care Dan Diaconescu vrea să reclădească România.

Părea o glumă când Dan Diaconescu anunţa temeliile Partidului Poporului, cu câteva luni în urmă. Să ne amintim secvenţele: un om încărunţit, dar tânăr, cu cătuşe la mâini, ciudat asortate cu un zâmbet şmecheresc, de om atotştiutor, promite o nouă Românie. Nu o emisiune televizată, nu un ONG pentru cei care se consideră sabotaţi de stat, ci o nouă Românie. Primul pas: un partid al poporului.

De cortul plasat în buricul Bucureştiului de nenea Tudorel, şofer la o firmă de construcţii şi voluntar „la proiectu lu domnu Dan”, stau agăţate în ace de siguranţă câteva manifeste. Cele mai multe au o poză a lui DD în centru, surprinsă în timpul unui direct, cu o privire îndreptată parcă spre nicăieri. Pe altele e o mână strânsă, din care iese doar degetul mare, cre aminteşte de semnul pe care îl face maşinilor un autostopist.

Nenea Tudorel, căruia Băsescu i-a zburat nişte magazine pe vreme când era primar, spune că ţara asta se îndreaptă spre nicăieri. „Dacă voi, tinerii, nu faceţi nimic! Puterea e la voi, ridicaţi-vă!”, spune, cu dojana în glas, omul. „Fiu-miu mi-a zis ‘tată, mă însor’. Şi m-a întrebat unde stă el cu femeia. ‘Păi te duc la ţară, stai acolo’, îi zic. Da din ce să trăiască el acolo?”. Când s-a trezit cu problema asta pe cap, nea Tudorel a căutat răspunsuri. Le-a găsit la OTV, undeva spre miezul nopţii.
Cei 20.000 de euro: „Exact ca la SAPARD, dar fără şpagă”

„Politica e simplă – trebuie să fii corect şi cinstit. Dacă iese domnu Dan, cred că se rezolvă cu locurile de muncă. Îţi faci o firmă, ai un proiect bun, iei 20.000 de euro, aşa a zis Dan. E exact ca la SAPARD, numa că nu e şpagă”, explică omul lui Dan Diaconescu. După care analizează dimensiunile proiectului: „Păi ia să gândim: să zicem că un milion de oameni ia banii ăştia, face afaceri: căpşuni, varză, fermă de animale, ce vrea ei. Şi fiecare angajează doi-trei oameni. Păi câte locuri de muncă se face?”.

Dintre foile atârnate de umbrarul său, îţi sare în ochi una cu mesaj creştino-naţionalist: „Fraţi români din toată ţara şi de peste hotare: Uniţi-vă. Faceţi filiale în sate comune şi oraşe pentru noul partid. Nu mai fiţi indiferenţi faţă de soarta ţării noastre. Gata ajunge”. Fără virgule.

Aşa a început voluntariatul lui Tudorel Alexandru. El a înfiinţat filiala Partidului Poporului în sectorul 1. „Nu am nimic de câştigat, bani sau ceva, mă jur pe Biblie dacă vreţi”, ţine să spună nea Tudorel. Lucrează ca şofer la o firmă de construcţii şi, când a văzut că OTV-ul îl cheamă la schimbarea ţării, şi-a luat concediu. Şi stă de două săptămâni la Romană, la strâns de semnături.
Schimbarea de la Găeşti

Prin el, s-au înscris în Partidul Poporului vreo 900 şi ceva de oameni. Cam 70-80 pe zi. Tineri, bătrâni, femei, bărbaţi. A început cu ai lui, din familie. Pe prima listă apar vreo zece oameni cu numele de familie „Alexandru”. Acum vin la el şi oameni din alte oraşe, ca să ia chestionare să îşi facă filiale, cum a spus domnu Dan.

Unul dintre ei este Florin Dumitru, care a venit din Găeşti la Bucureşti să îşi scoată ghipsul. Numai că, înainte de ghips, şi-a făcut timp pentru un drum la Romană, să ia formulare că vrea şi el filială. Nea Tudorel i le dă, omul merge şi le trage la xerox pe banii lui, după care înapoiază „originalele”. Şi oamenii încing un dialog despre proiectul domnului Dan:

Florin Dumitru – Vream să facem şi noi acolo, la noi, o filială dintr-asta. O bag pe nevastă-mea, că eu sunt la PDL.
Nea Tudorel – E, poţi să fii cu cine vrei mata. E democraţie. Da cu noi se schimbă un sistem, să ajungem şi noi ca în Uniunea Europeană.
– Asta da treabă serioasă. Să se dea de lucru la oameni!
– Păi da. Uite: acolo, la Găeşti, ce mai e?
– Frigiderele.
– Şi în rest?
– Păi ce să fie, cine să bage bani? *ulea!
– Păi de ce nu faceţi afaceri?
– Cu ce, domne. Schimbarea trebuie să plece de la Bucureşti!
– Nu, greşit, de acolo trebuie. Faceţi filială, luaţi banii de la domnu Dan pe proiecte, cultivaţi pământul, faceţi ferme. Cât pământ nearat aveţi pe-acolo?
– Ăhăăăă!
– Păi vedeţi! Uite, eu vin aici din proprie iniţiativă, din plăcere.
– Cum?
– Păi da. Şi când o fi să fie puşi primari, consilieri prin sector, eu nu mă bag, că nu am pregătire. Dar îl ajut pe Dan cu ce pot, fac tot ce-mi spune: lipesc afişe, adun oameni …

Şi Florin Dumitru a avut o problemă. Ba chiar o ecuaţie cu o grămadă de necunoscute. Are doi copii, ambii fără o zi de mâine sigură: fata a lucrat la negru la o frizerie, acum e acasă; băiatul a fost jandarm, l-au dat afară şi acum e paznic, dar nu ia decât câteva milioane într-o lună întreagă. Ecuaţia i-a părut mai uşoară după ce s-a uitat la OTV.

„Eu pun mare bază proiectul domnului Dan Diaconescu. Serios dacă nu!”, spune convins omul, în timp ce face paşi greoi spre staţia de autobuz.
După Diaconescu, la taraba de bingo
O femeie vrea şi ea să intre în Partidul Poporului. Se învârte buimacă pe lângă tarabele din Piaţa Romană, căutând cu ochi slab văzători şi mâna streaşină la ochi o poză cu Dan Diaconescu. A nimerit cam departe de cortul lui Tudorel Alexandru. Aşa că se duce la prima măsuţă pe care o vede: „Asta pentru ce este, pentru domnul Diaconescu?”, întreabă ea un om îmbrăcat în portocaliu. „Nu, tanti, noi vindem bilete de bingo!”, îi spune omul, după care o trimite spre omul domnului Dan.

Integral pe evz.ro

Exact ceea ce spuneam la inceputul acestui articol, toti sustinatorii lui Diaconescu sunt cei ce ii urmaresc emisiunea, oameni ce-si pierd noptile in fata televizorului ascultandu-l pe acel om spunand numai prostii, si oamenii care il cred pe acesta. Domnul Tudorel Alexandru, sustinatorul „domnului Dan”, a venit cu o problema interesanta, povestind despre baiatul sau ce dorea sa se insoare, dar nu avea unde sa locuiasca cu viitoarea lui sotie. Ce va face sa credeti ca Diaconescu va face ceva in privinta asta? Ce va face sa credeti ca el nu va proceda la fel ca toti ceilalti politicieni, care in preajma alegerilor electorale, promit marea cu sarea, cum a facut si domnul Basescu, si care, odata ajunsi la putere, prioritatile lor se schimba.

Toti fac la fel. In schimb un lucru inteligent spus de domnul Alexandru a fost cel prin care li se adresa tinerilor spunand

Dacă voi, tinerii, nu faceţi nimic! Puterea e la voi, ridicaţi-vă!

Da, dar si noi avem anumite drepturi si obligatii. Foarte multi dintre noi inca nu cunosc cum trebuie legea, nu stim ce trebuie sa facem in tara asta, deci cum sa ne ridicam daca nu stim ce e corect si ce nu, in tara asta.  Ideea este ca la noi in tara nu a mers nimic cum trebuie, iar generatiile actuale nu stiu cum trebuie sa arate o tara in care totul sa mearga bine, de aceea nu putem face nici noi mare lucru.

Nu mai spun ce se va alege  de tara asta daca DD va ajunge la conducere… Nu vreau sa ma gandesc.

Anunțuri
Comentarii
 1. Orry spune:

  Doamne fereste sa ajunga Dan Dioaconescu Presedinte! 😀
  Vorba ta: chiar ca atunci le-am vazut pe toate suntem gata sa murim!

 2. absolutionro spune:

  pai, macar daca ajunge asta la conducere am inca un motiv intemeiat pentru care sa plec din tara 😀

 3. KrillKnossis spune:

  In caz ca ajunge ala presedinte se rezolva cu un dojo de ninja
  =))=))=))

 4. absolutionro spune:

  Pai, am uitat sa mai mentionez un lucru. Domnul Alexandru normal ca facea pasi grei spunand chestiile acelea, deoarece nici el nu crede ce spunea :))

 5. vasilion spune:

  „Ce va face sa credeti ca el nu va proceda la fel ca toti ceilalti politicieni, care in preajma alegerilor electorale, promit marea cu sarea, cum a facut si domnul Basescu, si care, odata ajunsi la putere, prioritatile lor se schimba.”

  Cu siguranţă va proceda la fel. La fel procedează de 20 de ani toţi politicienii noştri. Şi atunci, care e soluţia? Să nu fie oare nici o soluţie?

  Eu cred că putem schimba lucrurile în ţara asta. Dar trebuie să începem cu noi înşine. Ţării ăsteia îi lipsesc oamenii de caracter care să se implice politic, şi nu programele politice. Degeaba ai un program politic sublim, dacă nu ai oameni care să îl pună în aplicare, dacă cei din partid, odată ajunşi la putere, fac tot ce pot doar să se căpătuiască ei şi familiile lor!

  Asta este soluţia – schimbarea să se producă în noi înşine. Desigur e greu, dar este singura şi ultima speranţă a României. Şi e chiar la îndemâna noastră! Vă aştept!

 6. absolutionro spune:

  pai, ideea este ca daca ne-am pune putin captele la contributie, am putea rezolva problema crizei economice, dar ideea este ca trebuie sa investim intr-un anumit domeniu stiintific. Am vorbit de chestia asta legata de criza economica a tarii intr-un articol mai vechi, dar pentru asta trebuie sa avem si sprijinul politic, dupa cum ai spus si tu, vasilion.

  Oricum, ideea e ca daca o sa ajungem vreodata sa avem un presedinte cinstit si care sa faca cat de cat ceva in tara asta, sa-si dea interesul, atunci poate o sa incepem sa nu mai avem astfel de probleme.

  • vasilion spune:

   absolution ro:
   Nu cred că este suficient doar să avem un preşedinte cinstit (de-ar fi după mine, aş prefera un Rege cinstit). Miniştrii, parlamentarii, primarii şi consilierii locali, toţi cei din administraţie (şi lista poate continua), şi ăştia ar trebui să fie cinstiţi…

   Dar mai ales NOI, noi înşine, trebuie să fim cinstiţi. Ce-ar fi să începem cu noi înşine? Te ţine?

 7. absolutionro spune:

  eu nu am furat de la nimeni pana acum si nici nu am nedreptatit pe nimeni. Cand am spus presedinte, ma refeream la conducator, nu neaparat la un presedinte… Oricum ar fi, peste tot sunt hoti si oameni profitori, indiferent de forma constitutionala.

  • vasilion spune:

   Ma bucur să aud că nu ai furat de la nimeni şi nu ai nedreptăţit pe nimeni. Tocmai asta şi vroiam să aud de la tine. A fost o provocare, pentru a-mi continua ideea. (Deşi puteam să şi risc, să-mi spui că de fapt ai furat…)

   Ar trebui să fie o întrebare obligatorie pentru toţi cei ce vor să intre în politică: „Vei fura când vei ajunge să conduci?”. Să răspundă în scris, să semneze şi să-şi stabilească singur pedeapsa (eventual dintr-o listă de pedepse prestabilită), în cazul când va fi prins furând.
   Ar fi un început bun, ce zici?

   Simt că am găsit în tine un om de încredere. Să ştii că eu caut asemenea oameni şi mă bucur când îi găsesc. Cred că putem fi mai puternici decât ne limităm noi înşine să fim.

 8. absolutionro spune:

  Ma bucur ca ai gasit in mine un om de incredere. Ideea ta cu declaratia in scris este super. Dar pentru a deveni asta ceva legal, trebuie sa treaca intai pe la presedinte si toti parlamentarii pentru a fi aprobata. Dar asta nu se va intampla pentru ca ei nu sunt prosti sa-si sape singuri groapa.

  Cat despre lista cu pedepse, nu se merita. Eu zic sa se aplice pedeapsa clasica si anume, demiterea din functie si puscaria, pentru ca asta merita un hot al statului. De fapt, ar merita executati, nu inchisi.

 9. vasilion spune:

  Dacă nu o vor aproba ei, să încercăm să o aprobăm noi…

 10. vasilion spune:

  Există o cale scurtă (iniţiativa legislativă), dar e complicată, există şi o cale lungă (să-i înlocuim pe politicieni), dar e grea. Alege!

 11. absolutionro spune:

  hmmm, as alege pentru initiativa legislativa, dar avand in vedere faptul ca politicienii sunt cei care fura, ar trebui sa optez pentru a 2a.

 12. Interesant postul tau. Zilele urmatoare o sa parcurg mai multe posturi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s