Cuvinte fara valoare

Posted: 12/15/2010 by Leontin Andrei in Discutii Libere, Dragoste si sexualitate, Lume, Oameni, Probleme din viata de zi cu zi
Etichete:, , , , , , , , ,

Omul comunica, atat prin viu grai, cat si prin scris, utilizand o multitudine de cuvinte, ce au ca scop transmiterea unor sentimente in mod direct sau indirect. Astazi am invatat o lectie foarte valoroasa despre acest lucru, despre utilizarea cuvintelor, cat si despre interpretarea lor.

Fiecare om isi transmite sentimentele utilizand diverse cuvinte ce au ca scop impresionarea partenerului/partenerei, cat si pentru ascunderea unui adevar. Atunci cand ceri prietenie unei persoane, ea are doua sanse: sa te accepte sa-i fii pereche, sau sa te respinga. Voi lua pe rand fiecare situatie in parte. 

1. Acceptarea prieteniei

Cand cineva accepta o cerere de prietenie, de obicei o face cu un anumit motiv, ori te place, ori este un interes. Atunci cand este vorba de dragoste adevarata, nu va fi nevoie sa cuvinte, ci pur si simplu vei sti ca te iubeste, drept urmare nu voi insista pe acest aspect. In schimb, atunci cand este vorba despre un interes, la inceput nu-ti vei da seama, dar in timp, vei observa ca el/ea va fi mai mult alaturi de tine atata timp cat va avea ceva de obtinut. Despre interes am mai discutat  in articolul „Dragoste sau interes”, deci nu voi insista nici pe acest aspect si voi trece mai departe.

2. Respingerea prieteniei

Atunci cand esti respins, de obicei, partenerul/a va incerca sa o faca in asa fel incat sa ne raneasca cat mai putin posibil. De cate ori nu a-ti fost respins pentru motive de genul

  • nu sunt interesat/a de o relatie, momentan
  • abia m-am despartit de fostul/a si inca nu sunt obisnuit/a cu ideea…
  • am deja prieten/a

,si lista paote continua. Cam acestea sunt minciunile clasice care sunt folosite de o perioada de aproximativ 20 de ani, daca nu mai mult. Mereu incercam sa ascundem un adevar, daca suntem de parere ca acesta poate rani acea persoana de langa noi, si de cele mai multe ori, acel adevar doare mai mult atunci cand el/ea afla adevarul, cu atat mai mult cu cat este vorba despre sentimente adevarate, despre dragoste. Atunci cand ai fost respins intr-o relatie pe unul dintre motivele mentionate putin mai sus, si afli adevarul dupa aceea, ajungi sa suferi mult mai mult decat daca ti-ar fi spus mai pe scurt ceva de genul „nu esti genul meu…” sau ceva asemanator. Iti vine mai usor sa crezi acest lucru, decat sa crezi ca exact in momentul ala acea persoana si-a gasit deja o pereche. De cele mai multe ori, atunci cand suntem respinsi intr-o relatie este datorita parerii partenerului/ei despre noi; fie ca ne considera mai putin atragatori, fie ca avem anumite defecte ce nu le convin. Acum, toti trebuie sa ne gandim ca nimeni nu este perfect, toti avem defecte si calitati, toti suntem speciali in felul nostru si de aceea este bine sa nu ratam nici o ocazie de a lega o prietenie cu cei care ne plac cu adevarat, deoarece in ei putem descoperi alti oameni fata de cum ii stiam noi, si ne pot oferi ceva ce gasi foarte greu, si anume sinceritate, onestitate, bunatate sufleteasca…

Cuvintele mai pot transmite si anumite idei sau sentimente ce ii vor afecta pe ceilalti din jurul nostru. De cele mai multe ori, aceste cuvinte sunt folosite pentru a face diverse glume pe seama cuiva, fara sa ne dam seama ca ii facem un rau acelei persoane, ca o ranim din punct de vedere moral. Cel mai mult ranesti o persoana atunci cand, dupa ce i-a fost refuzata cererea de prietenie, se mai fac si glume pe seama ei. Acest lucru te afecteaza foarte mult, oferindu-ti o alta viziune asupra prietenilor, a celor din jurul tau. De cele mai multe ori, facem glume pe seama altora fara sa ne dam seama ca acea persoana a trecut printr-o perioada mai dificila si este mai sensibila, iar noi ii putem rani sentimentele folosind un singur cuvant.

Secretele spuse unei persoane nepotrivite ce nu stie sa pastreze un secret ne poate costa foarte mult in timp, deoarece acea persoana poate spune mai departe, sau se poate folosi de acel secret pentru a va santaja, sau sa se faca glume pe seama noastra, glume fara rost si care pot lasa rani in sufletul nostru. Drept urmare, sfatul meu este sa va alegeti cu foarte mare atentie prietenii si cei carora le spuneti secretele voastre, deoarece mai tarziu este posibil sa suferiti pe urma lor.

Daca nu sunteti deacord cu mine, daca aveti completari sau doriti sa comentati, puteti lasa aici toate comentariile dvs.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s