Ce rost are sa obtinem bucuria trupeasca atat timp cat sufletul nostru sufera din anumite motive? Pentru a raspunde la aceasta intrebare, trebuie intai sa stim ce reprezinta atat bucuriile trupesti, cat si linistea sufleteasca.

Linistea sufleteasca o reprezinta starea de bine pe care o obtinem dupa ce facem o fapta buna, in functie de caz, sau atunci cand, intr-un final ne gasim perechea potrivita. Aceasta liniste o simtim ca o stare de relaxare, de bucurie inexplicabila, pe care o simte fiecare dintre noi la un moment dat. 

Bucuria trupeasca o reprezinta fiecare lucru marunt pe care-l face un om, care nu este neaparat o fapta buna si care nu afecteaza in mod direct sufletul. In aceasta categorie pot intra: examenele, testele, diverse evenimente mai mult sau mai putin placute, etc. Atunci cand trecem cu bine de un examen mai mult sau mai putin important pentru noi, suntem foarte fericiti, dar acest lucru se intampla doar cu partea noastra materiala, neinfluentand sufletul in nici un fel.

Diferenta intre aceste doua stari, de liniste sufleteasca si de bucurie trupeasca, este aceea ca, pacea din sufletul nostru ne face mult mai mult bine decat ne poate face orice fel de eveniment din viata materiala, dar cu toate acestea, sunt si lucruri din aceasta lume ce ne pot provoca dureri sau bucurii sufletesti. Una dintre aceste evenimente este intalnirea unei persoane, care in timp devine foarte importanta pt dumneavoastra, un/o iubit/a. Atat timp cat omul este multumit sufleteste, nu conteaza prin ce trece, cat timp, aceste evenimente nu-i vor afecta starea sufleteasca in mod direct. Nu se poate spune acelasi lucru si invers. Atunci cand suferim pe plan sentimental, putem sa avem parte de foarte multe lucruri placute, dar datorita acelor dureri ce actioneaza asupra sufletului, nu mai putem privi ca inainte lucrurile din jurul nostru.

Un exemplu foarte potrivit si foarte des intalnit ar fi cel in care, cineva s-a departit pe persoana iubita. Intre timp, acest om trece cu brio peste un examen. Pentru foarte multi dintre noi, trecerea unui examen reprezinta un motiv de bucurie, dar in acest caz, omul, suferind sufleteste din cauza despartirii, nu poate privi cu aceeasi ochi acest lucru, devenind astfel o persoana mai, nepasatoare, si totodata si un om pesimist, datorita agoniei in care se afla sufletul sau.

De cele mai multe ori, problemele pe plan sentimental sunt mult mai greu de rezolvat decat cele pe plan material (din viata de zi cu zi), fapt ce-i poate schimba pe foarte multi dintre noi. Chiar si cele mai optimiste persoane, traind intr-o agonie sufleteasca pentru o perioada scurta de timp, pot deveni niste oameni pesimisti. Tot problemele sufletului pot „macina” trupul, transformandu-ne in mod radical din cei care eram, in niste oameni pe care nu-i vor mai recunoaste nimeni, de aceea trebuie sa avem foarte mare grija de sufletul nostru si sa NU incercam sa ne jucam nici cu sentimentele noastre, cat nici cu ale celor din jurul nostru.

Daca sunteti sau nu, deacord cu mine, va rog sa lasati un comentariu in care sa va spuneti parerea si sa argumentati.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s