Cat traieste, un om trece mereu prin diverse etape ale vietii sale, unele oferindu-i acestuia anumite perspective asupra vietii, altele nu. In toata aceasta perioada, omul cunoaste anumite lucruri ce sunt presupuse ca-i influenteaza viata, acestea fiind norocul si ghinionul. In functie de tipul omului (optimist sau pesimist) acesta poate vedea calitatile sau defectele lumii in care traieste, reusind sa-i influenteze si pe cei din jurul sau. 

Norocul

Acesta este considerat ca fiind aducatorul reusitelor si al suprizelor placute, care ne fac fericiti pe o perioada mai lunga sau mai scurta de timp. De fiecare data cand reusim sa facem ceva spunem ca „am avut noroc”. De fapt, acest noroc este vointa lui Dumnezeu de a reusi sa facem acel lucru, ci nu neaparat meritul nostru.

Ghinionul

Acest element este considerat ca fiind responsabil pentru toate problemele si necazurile pe care le intalnim. Atunci cand picam un examen sau avem vreun tip de problema spunem ca „am avut ghinion”. Revenind iar la partea religioasa, acest ghinion nu este chiar asa cum il credem noi, ci sunt mai multe posibilitati pentru care noi nu am reusit sa ducem la bun sfarsit acel lucru care a esuat. Una dintre aceste cauze poate sa fie chiar acel lucru ce doream sa-l facem, care este contra lui Dumnezeu, iar acesta nu a binevoit ca el sa se intample. O alta cauza am putea fi chiar noi, adica presupun ca stiti cu totii zicala „Dumnezeu iti da dar nu iti baga in traista”, asta insemnand ca el ne inzestreaza cu tot ceea ce ne trebuie pentru a face acel lucru, dar mai depinde si de noi cat ne implicam si cat de interesati suntem sa ne reuseasca acel lucru.

Omul este speriat de cele mai multe ori cand vine vorba despre ghinion, deoarece toti dorim sa reusim sa aducem la realizare cat mai multe lucruri, sperand ca vom avea noroc, ca Dumnezeu ne va ajuta. Un lucru pe care omul inca nu l-a invatat este ca pentru a primi ajutor din partea Divinitatii, trebuie sa-i cerem acel ajutor prin rugaciune, altfel aceasta nu nu-l va da, sau cel putin nu mereu.

Dupa cum spuneam si intr-un articol mai vechi (Linistea sufleteasca si bucuria trupeasca), bucuriile sunt de doua feluri, cele sufletesti si cele trupesti, cele mai importante fiind cele sufletesti, deaorece, fara acestea nu putem fi fericiti in nici un fel. Spuneam in acel articol ca exista linistea sufletului, daca nu exista bucurie trupeasca, dar invers, acesta bucurie nu poate exista, scotand astfel in evidenta importanta sufletului fata de trup. Acest lucru este necunoscut multor oameni, acestia crezand ca banii, sau alte lucruri materiale aduc fericirea, lucru total neadevarat. Daca ai bani nu inseamna neaparat ca esti fericit si voi argumenta si de ce nu trebuie neaparat sa fii fericit in timp ce detii diverse lucruri materiale de valoare. Aseara discutam cu o prietena legat de sentimentele prin care trecem fiecare dintre noi si am intrebat-o „pe plan sentimental, ce ne poate face fericiti?”, iar aceasta mi-a raspuns „dragostea”, lucru total adevarat. Poti fi cel mai bogat om de pe pamant, dar atat timp cat nu ai cunoscut dragostea adevarata si cat nu ai alaturi de tine acea persoana iubita, esti „gol pe dinauntru”, adica sufletul tau nu este neaparat fericit. Poate ca multi dintre voi inca nu au cunoscut adevarata dragoste, dar datorita faptului ca nu au suferit din acest motiv, nici nu sunt afectati pe plan sentimental.

Fericirea sufleteasca o dobandesti prin fapte cat mai bune, dar si prin dragostea mentionata anterior, si anume iubirea adevarata. Dobandind aceasta fericire, putem sa trecem prin multe probleme pe plan material, dar cu acea liniste sufleteasca, vom trece cu mult mai usor decat peste toate celelalte probleme, pe cand daca sufletul nostru este afectat, in ciuda faptului ca trupul nostru este fericit, acele probleme ne macina pe dinauntru, afectand si corpul nostru.

Viata ne ofera tot felul de situatii mai mult sau mai putin placute ce ne pot afecta intrutotul, dar ne poate oferi si situatii in care sa suferim doar pe un singur plan. Si problemele sufletesti au partile lor pozitive, deoarece ne intaresc sufletul, obisnuindu-ne cu acestea, iar la intalnirea unei probleme simultane, putem trece mai usor peste ele, in ciuda faptului ca tot vom fi afectati, dar „urmele” lasate sunt mai putin vizibile.

In concluzie, trebuie sa avem grija atat de trup, dar mai ales de suflet, deoarece, in functie de fericirile obtinute, viata noastra poate fi mai calma si mai plina de reusite.

Daca sunteti de alta parere, astept comentariile voastre, sa discutam despre acest subiect mai detaliat.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s