Iata ca incepem noul an cu un articol despre viata si, oarecum, despre jocuri video.

Poate vi se pare o comparatie destul de ciudat sa compari viata cu un joc video, dar pentru multi dintre noi, chiar asta este. Cele mai populare jocuri online sunt cele MMORPG (jocuri de roluri). Fiecare isi alege un rol pe care il dezvolta prin uciderea unor monstri si prin indeplinirea unor misiuni in urma carora primesti diverse lucruri si experienta.

In viata reala, acel personaj suntem chiar noi. Acea „rasa” ne-o alegem pe masura ce crestem, alegand astfel sa avem o anumita meserie, aceasta devenind rasa noastra. Ca in fiecare joc virtual si comunitate online, exista cate o persoana ce poarta rangul de administrator, dar in viata noastra, acea persoana este chiar Divinitatea, care are grija de lumea noastra, sa nu aiba probleme de un anumit fel sau ne ajuta pe noi, jucatorii acestui „joc virtual”. Pentru a ne evolua caracterul din joc trebuie sa indeplinim anumite misiuni pe care le putem atribui treburilor noastre de zi cu zi (mersul la scoala, examene, teste, diverse incercari).

La anumite misiuni avem de ucis anumite creaturi malefice, acestea reprezentand problemele noastre cu care ne confruntam in diverse momente ale vietii noastre. Ca in fiecare lupta, cineva trebuie sa piarda, iar de regula pierde cel slab. Atunci cand cel slab este monstrul, jucatorul castiga batalia primind astfel experienta si anumite obiecte (in joc), dar in viata reala, primim ceva mult mai pretios si anume rezolvarea acelei dificultati cu care ne-am confruntat, o rezolvare ce ne face sa trecem mai usor peste acest tip de probleme.  Dupa indeplinirea acelor misiuni (quest), primim din nou experienta, care ne ajuta sa devenim mai puternici si diverse obiecte, care sunt, din nou, atribuite unor abilitati de care ne folosim in viata de zi cu zi. Ce se intampla, insa, atunci cand acea creatura este mai puternica, iar jucatorul pierde lupta… Atunci cand problema este mai „puternica”, ne vine mai greu sa trecem peste ea, acest lucru provocand rani in sufletul nostru, care se vindeca in timp, sau nu. Fiecare infrangere a jucatorului nostru reprezinta, pentru noi, o rana fizica sau sufleteasca.

Spuneam ca personajul nostru trece prin diverse misiuni, probe ce-l ajuta sa se dezvolte; la fel ca si noi, trecand zilnic prin diverse evenimente mai mult sau mai putin importante. Fie ca sunt doar anumite obstacole peste care trecem, teste, examene sau alte momente mai importante, in urma acestora primim experienta vietii, dar ne si dezvoltam cunostintele in acel moment. Spuneam ca in jocuri, in urma misiunilor se primest diverse obiecte ce-l ajuta pe jucator, in viata reala fiind abilitatile, cunostintele sau pur si simplu sentimentul care iti ramane in urma acelui eveniment.

 

Ciudat, nu? Nu ai fi crezut cat de mult poate semana viata reala cu un joc video, nu?  Ei bine, iata ceea ce indura personajele din jocuri la fiecare nivel, induram si noi, in realitate, dar sub alte forme, mai mult sau mai putin dificile.

 

Ai o alta parere? Te rog sa o publici in comentariu si vom discuta pe baza ei.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s