Un trib izolat din Amazonia a fost filmat pentru prima oară VEZI VIDEO

Posted: 02/05/2011 by Leontin Andrei in Lume
Etichete:, , , , , , , , , ,

Prima înregistrare video a unui trib izolat din jungla amazoniană, care trăieşte la frontiera dintre Brazilia şi Peru, a fost difuzată joi în cadrul programului „Human Planet” de pe BBC One, informează bbc.co.uk.

O agenţie guvernamentală din Brazilia care luptă pentru protejarea culturii indienilor avea nevoie de dovezi ale existenţei unor comunităţi indiene „necontactate”, din cauza unor ameninţări reprezentate de exploatările forestiere şi mineritul ilegale, potrivit Mediafax.

Echipei BBC i-a fost permis să filmeze de la minimum 1 kilometru distanţă, cu ajutorul unor lentile speciale. (comform Realitatea.NET)

 

Daca stam si ne gandim bine, acesti oameni sunt mult mai fericiti decat intreaga noastra tara. De ce? Ei nu stiu ce sunt acelea taxe si impozite si nu isi bat capul cu toate lucrurile inutile ca noi, singura lor grija fiind supravietuirea de pe o zi pe alta, hrana. Astfel de popoare de indieni au in spate traditii ce au fost transmise din generatie in generatie, ca orice alta civilizatie, insa la noi, foarte multe dintre traditii au disparut, noi incepand sa imprumutam din traditiile tarilor cu o influenta mai mare (america, anglia, etc…).

In zona Amazoniei sunt multe astfel de triburi unde bastinasii traiesc doar folosindu-se de materialele oferite e natura si nimic mai mult, ducand o viata mai sanatoasa decat noi toti crescuti in civilizatie.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s