Cum sa scapi de singuratate si tristete

Posted: 08/01/2011 by Leontin Andrei in Lume, Probleme din viata de zi cu zi
Etichete:, , , , , , , , , , , , ,

Desi am mai discutat despre singuratate acum ceva timp, acum doresc sa vin cu cateva modalitati de a scapa de aceasta stare, acest sentiment. Toti avem astfel de momente cand, desi cunoastem multa lume cu care ne intelegem foarte bine si cu care ne petrecem timpul, ne simtim singuri, parasiti de toata lumea, chiar si de propriile noastre familii, sau cel putin aceasta impresie o avem.

A fi singur nu inseamna neaparat a fi izolat de restul lumii, ci poti avea aceasta stare chiar si cand esti in centrul unui grup de oameni, insa de ce apare acest sentiment? Cand avem aceasta senzatie inseamna ca ceva nu este in ordine, senzatie generata de anumiti factori de mediu. Ma refer la mediul in care va aflati si la oamenii care va inconjoara. Un lucru ciudat insa interesant il reprezinta capacitatea linistii de a ne aduce aceasta stare de singuratate si totodata si o tristete fara motiv. In aceasta situatie ne este recomandat sa ascultam un gen de muzica ce este capabil sa ne readuca starea de bine, aceasta fiind una dintre situatiile cu o rezolvare foarte simpla si rapida.

Exista si momente cand starea de singuratate si tristete reprezinta lipsa noastra de comunicare a ideilor, gandurilor, sentimentelor si parerilor noastre cu cineva care sa ne inteleaga. Sursa acestei, probleme sa-i spunem, il reprezinta faptul ca nu avem in jurul nostru oameni, prieteni, rude care sa aiba pareri asemanatoare sau care sa ne ofere acea dorinta de a fi fericit. In aceasta situatie se recomanda o plimbare prin locuri publice unde putem cunoaste mai multa lume. Cu cat ajungem sa cunoastem mai multe persoane, cu atat cresc sansele de a gasi persoane ci aceleasi pasiuni ca noi, cu idei interesante si oameni care sa ne retrezeasca dorinta de a fi fericiti, de a ne exprima. Aceste situatii sunt cele mai des intalnite in prezent, iar experimentul a dat mereu rezultate pozitive chiar si pe cei mai pesimisti oameni, schimbandu-i incet, incet in persoane optimiste.

Desigur, exista si situatii cand avem o falsa impresie de singuratate doar datorita faptului ca toti cei apropiati noua sunt ocupati, mai mult sau mai putin distrasi sau au diverse probleme ce-i impiedica sa-si mai petreaca timpul cu noi, devenind si aceasta o sursa e starii noastre. De regula, in acest caz rezolvarea este cea mai simpla deoarece trebuie sa deschidem pur si simplu ochii si sa realizam ca prietenii nu ne-au parasit si ca acum, poate ei au nevoie de noi mai mult decat avem noi nevoie de ei, adica trebuie sa le fim alaturi.

Pe langa aceste trei cazuri prezentate, pot fi mult mai multe cauze, insa, in mare parte toate se pot rezolva la fel ca cele prezentate anterior.

 

Tu ce vei face cand te vei mai simti singur si parasit?

Anunțuri
Comentarii
  1. Tudor adriana spune:

    Tristețea prelungită poate fi asociată cu un dezechilibru hormonal?

  2. Da, dar cazurile sunt destul de rare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s