Desi suna asemanator cu celebra replica „Banii sau viata”, am ales acest titlu in spreanta de a face o comparatie a vietii cu unul dintre cele mai vitale elemente si anume apa. La prima vedere aceasta comparatie poate parea bizara, fara rost sau fara sens, insaveti vedea ca este o legatura intre viata si apa, pe langa cea de sustinere a vietii ca proprietate a apei.

Zilele trecute stateam si ma gandeam la diverse lucruri, denumiri care mai de care mai ciudate si in acelasi timp interesante, cand mi-a trecut prin minte numele de „fantana pacatelor”, pe care mi-am imaginato ca pe o fantana din care curge doar apara tulbura, murdara si asa am inceput sa fac comparatia intre viata si apa. Cand ne gandim la o apa tulbure, ne gandim la faptul ca nu este potabila, are un gust oribil, continand diverse deseuri sau doar pamant. Cam asa este si viata plina de pacate, tristete si durere, nu este placuta, nu este de dorit, viata fericita fiind regasita in apa limpede, apa de izvor.

Daca este sa ne gandim la intrebunitarea apei, fiind cea cu care ne facem igiena personala, spalam vase, rufe, geamuri, masini, etc, la fel putem analiza si viata. Cand spalam un geam cu o apa ce contine pamant, o apa maronie, dupa ce se va usca, pe acel geam vor ramane urme, sau in limbaj popular „zoaie”, exact cum este si viata unui om ce nu a facut decat in timpul vietii sau o persoana intr-o functie inalta. Spre exemplu un presedinte de stat care nu are nici cea mai mica legatura cu treburile tarii, cu afacerile de stat, relatii internationale si toate celelalte, pus in acea functie poate fi identificat cu acea apa maronie. Munca unui om nepriceput intr-o functie inalta, cea a presedintelui, cum am luat exemplul de mai sus, nu va face decat probleme tarii aducand datorii, greve, revolutii si multe astfel de evenimente neplacute, avand anumite consecinte. In aceasta situatie acel geam este reprezentat de catre tara condusa de acel om nepriceput, apa murdara este presedintele in necunostinta de cauza, iar „zoaiele” sau urma maronie lasata pe geam este reprezentata de catre consecintele nepriceperii conducatorului. Exemple sunt foarte multe, aici incadrandu-se mafia, prostia, rautatea si multe altele.

Exista totusi si oameni ce pot fi identificati cu apa pura, apa curata care, spaland un geam nu vor lasa nici o urma, ci vor face ca acea sticla sa straluceasca. Acesti oameni sunt atat oamenii buni, intelepti cat si oameni de stiinta alaturi de multi altii. Am mentionat oamenii de stiinta deoarece ei muncesc pentru a face lumea un loc mai bun. Ii vom lua ca exemplu pe cei ce au descoperit antibioticele, fara de care multi oameni ar mai fi murit datorita rezistentei scazute la boli si gripei foarte puternice. Acesti oameni au facut cercetari in scopul de a gasi un antidot pentru una dintre cele mai des intalnite boli ce faceau ravagii in randurile oamenilor si anume gripa. Se stie ca din cauza temperaturilor foarte mari, multi oameni mureau, insa dupa descoperirea antibioticelor multe vieti au fost salvate, facand astfel lumea un loc mai bun (in mare parte). Acesti oameni sunt identificati cu apa ce spala geamul facandu-l sa straluceasca.

Desigur, in anumite momente ale vietii putem fi identificati atat puritatea cat si cu apa tulbure in functie de starea noastra de spirit..

 

Tu cu care dintre cele doua situatii de identifici mai bine?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s