Alimentele de pe piata

Posted: 09/02/2011 by Leontin Andrei in Alte subiecte, Lume
Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Nu stiu pe cati dintre voi v-a interesat acest lucru si cati dintre voi ati avut curiozitatea de a cauta mai multe informatii despre acest lucru, insa eu o fac acum din patul meu deoarece cred ca am o intoxicatie alimentara sau ceva si  voi incerca sa va vorbesc despre alimentele ce se gasesc de vanzare peste tot si cam cat de sanatoase sunt acestea.

Primul lucru despre care as vrea sa va vorbesc sunt preparatele din carne si anume salamurile. Foarte multa lume inca nu stie din ce este facut exact un salam, voi lasa un cunoscator in materie sa spuna exact cam cum sta treaba cu mult iubitul nostru salam.

Numai cel de Sibiu are în compoziţie carne de cal sau de măgar . Salamul de Sibiu mai suferea un tratament special care în mod natural durează destul de mult (circa o lună ) prinzând acea albire a coajei produsă de un mucegai nobil de genul Penicillium . Românii au renunţat la carnea de cal tradiţională înglobând în masa salamurilor de vară , sau aşa zis uscate , diverse produse chimice pentru a-l conserva şi a-l face mai uscat .
Deoarece gustul specific salamului de Sibiu era produs pe cale naturală , grăbindu-se procesul pe cale chimică , nu mai putem spune că este vorba practic de acea marcă de salam .

Gustos, nu? Asa ziceam si eu… Nu mai spun de celelalte produse din carne deoarece nu vreau sa va stric toata surpriza.

Credeti ca doar la acele produse se fac tot felul de „magarii”? Nici pe departe. Atat fructele cat si legumele, dupa cum am invatat in scoli, contin vitamine necesare organismului, insa ceea ce nu ni s-a mai mentionat este faptul ca la ora actuala, pentru a se mentine in stare cat mai proaspata o perioada de timp cat mai lunga, atat fructele cat si legumele sunt trecute printr-un anumit tip de radiatii ce le „pastreaza proaspete” o perioada mai lunga de timp. De asemenea se culeg si legume mai necoapte care sunt trecute printr-un anumit tip de vopsea ce le ofera cumparatorilor impresia cum ca ar fi coapte, lucru total neadevarat.

De altfel nici mancarea din fastfood-uri cum ar fi McDonalds, KFC sau ce alte brenduri or mai fi, nu este sanatoasa. Cartofii sunt prajiti in acelasi ulei o zi intreaga, factor ce mareste riscul de aparitie a cancerului. Alimentele incalzite la cuptorul cu microunde pot produce si ele cancer, fiind expuse la unde radio, unde ce distrug vitaminele si toate celelalte produse nutritive ale alimentelor.

Nici dulciurile nu au scapat din aceasta categorie de alimente nesanatoase, desi stiu ca ar fi trebuit sa incep cu ele, fiind cele mai bogate alimente in E-uri. Toti stiti care sunt rolurile E-urilor si anume de a prelungi termenul de valabilitate, gustul, mirosul, etc etc. De asemenea si aditivii alimentari sunt gasiti in toate alimentele. AICI puteti gasi o lista cu toti aditivii si e-urile din alimente si cat de „bine” ne fac acestia. Trebuie sa recunosc ca motivul pentru care eu am intoxicatia alimentara il reprezinta chipsurile Lays.

Ce mai este comestibil si sanatos la ora actuala? Ce putem manca pentru a ne mentine cat mai sanatosi?

Trebuie sa recunosc ca aceasta intrebare este una foarte… buna, sa spunem asa. Daca doriti sa mancati fructe si legume naturale care sa nu fie tratate, va recomand sa va faceti o gradina in care sa plantati atat fructe cat si legume, deoarece acestea sunt cu MULT mai sanatoase decat ceea ce gasim pe piata la ora actuala. Stiu ca suna aiurea raspunsul dat insa este un raspuns cat mai scurt si la obiect.

Lasă un comentariu