A doua sesiune de Bac a fost un esec total.

Posted: 09/06/2011 by Leontin Andrei in Alte subiecte, Lume
Etichete:, , , , , , , , , , , , , , ,

Dupa cum stiti deja, duminica aceasta s-au afisat rezultatele celei de-a doua sesiuni de bacalaureat. Foarte multi elevi au picat si de aceasta data datorita dezinteresului fata de studiu. Multi dintre acestia si-au argumentat esecul spunand ca s-au angajat pe perioada verii si nu au mai avut timp sa si invete, lucru la care trebuiau sa se gandeasca inainte de angajare.

As vrea sa pot spune ca acum se vede cu adevarat cat de mult isi dau tinerii interesul de a merge mai departe cu studiile pentru a-si asigura un viitor, insa aceasta ar fi o greseala din partea mea, deoarece acest lucru s-a putut observa imediat dupa incheierea primei sesiuni de la inceputul verii. Ma gandesc cu groaza ca unul din tinerii din aceasta generatie va ajunge in viitor sa conduca tara si dupa ce ca toate lucrurile merg doar in jos, nici nu vreau sa ma gandesc ce va fi atunci.

Ar trebui sa li se bata obrazul tuturor celor ce au picat si de aceasta data bacul, fara sa aiba vreun motiv intemeiat, iar profesorii ar trebui sa ia masuri in aceasta privinta mai ales ca si acestia sunt sanctionati in functie de gradul de promovabilitate a elevilor ce sunt sub indrumarea directa a acestora. Sunt de parere ca ar trebui sa se faca mai des controale si verificari ale profesorilor pentru a vedea exact cum decurge o ora normala de clasa a acestora, deoarece stiu cazuri reale de profesori ce vin la clasa si in loc sa-si faca datoria pentru care sunt platiti fac cu totul altceva.

Cineva imi spunea ca „nici profesorilor nu le convine sa lucreze pentru un salariu de nimic”, da dar la asta trebuiau sa se gandeasca toti cand si-au ales meseria. Profesori de romana ce vin la clasa doar pentru a sta de vorba cu elevii despre orice alte prostii inafara de materia pe care este obligat sa o predea, nu are ce cauta acolo. Un profesor ce nu este capabil sa-i faca pe elevi sa inteleaga lectia, nu are ce cauta acolo, fiind la fel de folositor ca un contabil ce nu stie sa faca adunari si scaderi, adica inutil.

Materiia nu este multa si nici grea, insa cand elevul o invata in ultima zi inainte de examen, normal ca nu va intelege absolut nimic, deoarece la nivelul subconstientului acesta stie ca nu are nici o sansa sa invete atata materie predata in azi de zile in mai putin de o zi. Toti elevii prefera sa faca asta in loc sa invete in timpul liceului. De ce? Este cumva prea greu? Nu, nu este greu, insa pentru a-ti asigura un viitor, ACUM trebuie sa faci niste sacrificii, sa mai renunti la distractie, la iesit afara si la pierdutul timpului „de pomana” si sa inveti.

 

Pe final doresc sa-i felicit pe toti elevii ce au trecut in aceasta sesiune, desi se putea si mai bine de atat (sa treaca din prima).

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s