Dan Diaconescu si sfarsitul lumii

Posted: 09/26/2011 by Leontin Andrei in Lume, Oameni
Etichete:, , , , , , , , , , , , , , ,

Imi povestea astazi cinev despre o discutie pe care a auzito intamplator intr-un mijloc de transport comun, o discutie intre doi oameni de rand. Acestia vorbeau despre „marea” stire difuzata la mult cunoscutul Dan Diaconesc si anume despre sfarsitul lumii. Din cate imi aduc aminte, acest individ tot continua sa minta omenirea de anul trecut difuzant tot felul de materiale ce fac referire la acest eveniment. Incepand din 2010, oamenii stau cu frica ca in 2012 va veni apocalispa si toate porcariile de acest gen. Nu stiu ce parere aveti voi despre asta, insa eu nu cred absolut sub nici o forma. „Comform calendarului maias…”, sa fim seriosi. Acum sute de ani oamenii erau capabili sa prevada ce se va intampla in viitor, folosindu-se de diverse lucruri create de om, nu? Daca maiasii puteau face acest lucru, desi erau cu mult mai… necunoscatori de stiinta fata de marea majoritate a lumii din ziua de astazi, noi de ce nu putem face acelasi lucru? Stiau maiasii acum sute de ani ca in 2012 va fi sfarsitul lumii…; astea sunt doar porcarii. Exista totusi o posibilitate ca acea civilizatie sa fi facut referire la sfarsitul unei ere si inceperea unei ere noi, insa SUB NICI O FORMA sfarsitul lumii.

Da, va fi odata si acest armageddon despre care se tot vorbeste, insa comform calculelor oamenilor de stiinta (ale astronomilor) va trebui sa mai asteptam inca vreo cateva mii de ani pana va face soarele implozie, acela presupunandu-se a fi sfarsitul lumii, desi este incorect spus, ci mai mult sfarsitul Terrei. De ce este incorect spus „sfarsitul lumii” peste cateva mii de ani cand soarele va face implozie? Hmmm, sa vedem. In ultimele decenii oamenii s-au axat foarte mult pe crearea de medii „prietenoase” pe alte planete unde omul sa poata trai, deci vom ajunge peste alte cateva decenii (daca nu mai devreme decat speram) sa traim si pe alte planete decat pe Terra. Da, ceea ce spun pare sa fie S.F, insa nu este. Atat Nasa cat si alte firme mai mult sau mai putin cunoscute fac progrese uimitoare in acest domeniu.

Sfarsitul lumii? Asta ar insemna ori sfarsitul intregului univers, ceea ce este cam imposibil din cate se stie, sau sfarsitul intregii omeniri.  Ma cam indoiesc ca daca vom ajunge sa traim pe cine stie ce planete indepartate, cand va veni „sfarsitul” lumii vom muri absolut toti chiar si daca ne aflam la milioane de ani lumina de Terra.

Un rezumat al cuvintelor rostite de Iisus în Biblie, Matei 24 arată că sfârşitul lumii va include următoarele aspecte:
Războaie şi veşti de războaie
O naţiune se va ridica împotriva altei naţiuni şi o împărăţie împotriva altei împărăţii
Foamete şi cutremure
Profeţi falşi, care vin în Numele lui Iisus
Mulţi oameni vor fi înşelaţi de profeţii falşi
Profeţii falşi vor face semne şi minuni
Adevăraţii creştini vor fi persecutaţi
Dragostea oamenilor pentru Dumnezeu va descreşte
Evanghelia va fi predicată în întreaga lume
„Urâciunea pustiirii” (un lider mondial, care se va da drept Dumnezeu)
Mari nenorociri
Modificări ale soarelui, lunii, stelelor
Adevăraţii urmaşi ai lui Iisus vor fi adunaţi în jurul Lui
Întoarcerea lui Iisus
Iisus îi judecă pe oameni pe pământ

Multumesc siteului EveryStudent. 

Asta ar fi cu totul altceva si sincer sa fiu, cred ca mai multe sanse ar fi sa ne omoram noi intre noi, oamenii decat sa se intample cine stie ce mare catastrofa astronomica. Cand spun „sa ne omoram noi intre noi” nu ma refer neaparat la razboaie ci pur si simplu un proiect cu risc ridicat cum era CERN, daca imi aduc bine aminte, sa cream o gaura neagra in interiorul Terrei, ar fi suficient, sau mai stiu eu ce alte prostii pe care tot avem tendinta sa le facem in ultimul timp (de cateva secole).

Acum revenind la D.D, acest om are un stil de a minti absolut incredibil. De asemenea are si niste invitati, de nu imi pot imagina unde ii gaseste, tot felul de oameni cu idei care mai de care mai nebune (clar-vazatori, martori ale unor evenimente de care nu-i pasa nimanui, oameni de stiinta nebuni, s.a.m.d.).

Sfatul meu este sa il lasati pe acel… individ sa vorbeasca singur sau sa faceti misto de el pe cat de mult posibil, dar NICIODATA sa nu luati in serios ceea ce spune.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s