Acasa (Home) – parerea mea

Posted: 10/08/2011 by Leontin Andrei in Alte subiecte, Lume, Oameni, Probleme din viata de zi cu zi
Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Dupa ce am urmarit intregul film Home (Acasa), am revenit la o idee ce exista in mintea mea de ani de zile. Desi noi, oamenii, suntem cele mai inteligente fiinte de pe aceasta planeta, totusi suntem in acelasi timp si cele mai „proaste”. De ce spun acest lucru? Suntem inteligenti deoarece am reusit sa descoperim atat de multe lucruri, sa dezvoltam diverse tehnologii si totusi tot noi suntem cei ce ne distrugem singuri singura noastra casa, Terra. 

Cei ce ati urmarit filmul din articolul anterior, probabil ati aflat ca in ultimii 50 de ani, Pamantul s-a schimbat mai mult decat s-a intamplat in toate generatiile anterioare. Adevarat este ca noi avem si tehnologia necesara, insa aceasta reprezinta unul dintre factorii ce ne distruge planeta (emisiile de CO2).  Exploaterile de petrol, carbon si toate celelalte materiale naturale ce se exploateaza ne sunt de folos, insa sunt epuizabile, ceea ce inseamna ca mai devreme sau mai tarziu acestea vor disparea. Tot comform documentarului, Terra primeste in fiecare zi o cantitate de energie ce este egala cu cantitatea de energie consumata de oameni pe perioada unui intreg an. De ce sa nu invatam sa folosim aceasta energie? De asemenea se stie ca 20% din populatia pamantului foloseste aproximativ 80% din resurse, aproximativ 1 miliard de oameni nu au ce manca, fiind nevoiti sa caute prin resturi, 40% din terenurile arabile au suferit pagube pe termen lung si ce este cel mai rau, in fiecare an, 13 milioane de hectarede padure sunt defrisate.

Oare este normal? Oare uitam de unde provine oxigenul pe care il respiram in fiecare secunda? Chiar nu ne intereseaza care vor fi urmarile actiunilor noastre asupra mediului? Acesta este motivul pentru care am spus ca noi ca oameni suntem in acelasi timp si foarte inteligenti, insa si „prosti”. Padurile incep sa dispara tot mai repede, acelasi lucru se intampla si cu animalele, pasarile, pestii, etc ce mor  de 1000 de ori mai repede decat este normal si acest lucru datorita actiunilor noastre.

Haideti sa facem ceva pentru a salva planeta. Haideti sa ne orientam pe exploatarea soarelui, a energiei de la acesta si invatam cum sa ne protejam planeta. Chiar daca oamenii de stiinta lucreaza din greu pentru a concepe diverse medii artificiale in care oamenii pot trai pe alte planete, asta nu inseamna ca trebuie sa ne distrugem aceasta planeta.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s