Stop Feeling Sorry (Sa nu iti para rau)

Posted: 10/11/2011 by Leontin Andrei in Alte subiecte, Lume, Probleme din viata de zi cu zi
Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Stateam in pat zilele trecute si ascultam un post de radio la care se difuza melodia Stop Feeling Sorry, melodie ce o puteti asculta putin mai jos.

In timp ce ascultam melodia ma gandeam la muzica din ziua de astazi si cam ce mesaje ne sunt transmise prin intermediul acestora. Ascultand refrenul acestei melodii, am gasit un mesaj interesant, lucru rar intalnit in muzica de la ora actuala. Acest mesaj spune ceva in genul Inceteaza sa iti para rau pentru tine. Daca este sa ne gandim putin la acest mesaj, vom constata ca acesta este un sfat foarte bun de urmat de fiecare dintre noi deoarece nu avem motive sa ne para rau pentru propria persoana.

De ce avem aceasta prere de rau pentru noi? Aceasta intrebare are un raspuns destul de simplu, insa nu toata lumea recunoaste ca acesta este adevarul. Unui om ii pare rau pentru el atunci cand acesta traieste „in trecut”. Observati ca am folosit notiunea de „a trai in trecut” folosindu-ma de intelesul de a trai din amintiri. Atunci cand „traim din amintiri” avem tendinta de a ne aduce aminte de lucruri mai putin placute prin care fiecare dintre noi a trecut odata sau de mai multe ori. Aceste amintiri nu fac decat sa ne aduca in aceasta stare de parere de rau.

Exista, totusi, si oameni care nu au aceasta stare, acestia fiind cei ce isi lasa trecutul in urma si merg mai departe. Acestia sunt cei ce ajung sa realizeze lucruri importante si care ajung, de regula, in functii mari. Este bine sa nu traim pe baza trecutului, deoarece acesta nu ne ajuta cu absolut nimic. Nimic din ce s-a intamplat nu mai poate fi schimbat oricat de mult ne-am dori. Acest aspect il subliniaza, il scoate in evidenta si zicala Nu are rost sa plangi dupa laptele varsat, lucru total adevarat deoarece nu conteaza cat de mult o vom face, acesta nu se va recupera niciodata. Daca ne vom concentra mai mult pe prezent si pe viitor, vom avea posibilitatea sa ajungem sa facem ceea ce ne dorim, insa pentru aceasta trebuie sa fim capabili sa trecem peste diversele piedici, greutati si probleme ce apar sau pot aparea pe drumul nostru spre reusita.

Aceasta idee se poate aplica si in viata amoroasa, lucru scos in evidenta si de catre artistul melodiei despre care am vorbit. Dupa cum am mai spus, cel mai important factor de a reusi sa nu lasam trecutul sa ne afecteze este ca noi sa fim capabili sa trecem peste greutati si sa ne continuam viata exact asa cum ne dorim.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s