Stand pe internet si documentandu-ma despre ce mai este nou prin mass-media am aflat ca au aparut mai nou tot felul de indivizi ce se autointituleaza iluzionisti, care au spus ca renumitul iluzionist Cristian Gog (pentru cei ce nu recunoasteti numele, este cel care a castigat marele premiu al emisiunii Romanii au Talent anul acesta – 2012) a prostit publicul cu trucuri ieftine downloadate de pe internet, divulgand totodata si secretele lui. Un gest foarte nesabuit din partea acestora, dupa parerea mea. In primul rand iluzionistii au un „cod” pe care il respecta, iar printre acele reguli exista una ce spune UN ILUZIONIST NU ARE VOIE SA DIVULGE SECRETUL NUMARULUI, lucru pe care aceste persoane l-au incalcat cu nesimtire.

Vazand acestea, Cristian a aparut pe mult cunoscuta emisiune Happy Hour, una dintre emisiunile care ma lasa rece, une a prezentat si el cateva secrete ale iluzionismului. Ceea ce a uitat Gog al nostru este faptul ca fiecare numar sau colectie de numere este licentiata si creatorii au drepturi de autor asupra acestora, fapt ce le permite acum sa-l dea in judecata atat pe gogomanul de la happylica, cat si pe acei invidiosi ce il urasc acum pe Cristi pentru ca a reusit sa castige marele premiu de la Romanii au Talent in timp ce acestia stateau pe canapea si spargeau seminte asteptand sa ploua cu bani.

Nu ma intelegeti gresit. Imi place foarte mult iluzionismul si stiu cu ce se mananca, iar atunci cand am vazut ca a castigat un iluzionist m-am bucurat, insa cand am vazut ca Gog a inceput sa se creada Stapanul Iluzionismului prezentand pe post acele secrete am fost indignat de nesimtirea unor persoane. Din cauza acestor indivizi magia/iluzionismul sunt vazute cu alti ochi. Este drept ca aceasta forma de arta are la baza iluzia optica si la prima vedere nu poti explica ce ai vazut, insa magia nu se rezuma doar la atat. Chiar vorbeam cu cineva si imi spunea faptul ca oricine putea sa faca ceea ce a facut Cristian si sa castige premiul cel mare. Da si nu. Da, oricine putea sa faca ceea ce a facut el, insa Nu oricine putea sa castige premiul cel mare. Dupa cum spuneam, pe langa „magie” mai este vorba si de prezentarea numarului. Nu a-ti vazut niciodata un magician care, desi sa aiba numere interesante de magie, el sa le prezinte intr-un mod bizar si care sa te enerveze mai mult decat sa te uimeasca? Castigatorul nostru si-a meritat banii deoarece el a stiut cum sa starneasca curiozitatea si interesul oamenilor pentru ceea ce avea el de prezentat. Cu toate acestea, el nu a stiut cand sa se opreasca si pana unde trebuie sa dezvaluie anumite lucruri si a mers dincolo de limita bunului simt.

Dupa cum am spus mereu, mandria si prostia se platesc, iar toti cei ce vorbesc fara sa isi foloseasca acea parte a organismului ce poarta numele de creier, vor afla pe pielea lor acest lucru.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s