Presupun ca toti ati auzit cate ceva despre manipulatori, dar cine sunt ei de fapt? Cu ce se ocupa ei? Manipulatorii sunt personaje pozitive sau negative? Unde pot fi gasiti?  Manipulatorii sunt acei oameni capabili sa inteleaga cum functioneaza mintea umana si profita in diferite moduri pentru a obtine un anumit lucru. Ei se afla printre noi, sunt persoane obisnuite. Acestia pot fi colegi de serviciu, vecini, vanzatorii de diverse produse/servicii, politicienii si nu numai. Dintr-un anumit punct de vedere, fiecare din noi este manipulator, insa nu toti suntem constienti de acest lucru, iar cei ce nu au dezvoltata aceasta latura sunt cei usor de manipulat.

Referitor la intrebarea sunt personaje pozitive sau negative? caracterul oamenilor difera de la persoana la persoana, unii dedicandu-si viata spre a-i ajuta pe cei din jur, altii sunt interesati doar de propria persoana, nefiind interesati de cei din jurul lor. Cunosc manipulatori de treaba, care isi folosesc cunostintele spre a-i ajuta pe cei ce au nevoie, iar exemplu de manipulatori negativi cunoastem toti si da, ma refer la politicieni care sunt cel mai bun exemplu cu promisiunile lor din fiecare an electoral si actiunile lor de dupa alegeri.

Cum actioneaza un manipulator?

Mintea noastra are anumiti stimuli, anumite cuvinte la care raspunde pozitiv sau negativ, in functie de situatie si cuvintele alese. Un manipulator cunoaste aceste lucruri si modul in care va raspunde omul, profitand de aceste lucruri pentru a obtine un anumit lucru. Zilele trecute discutam cu un prieten, a carui prietena plecase intr-o excursie. Acesta era foarte nerabdator sa o revada, spunandu-mi ca presimte ca zilele acestea vor trece foarte greu pentru el. Auzind aceste lucruri mi-am amintit de un lucru interesant referitor la modul de functionare a subconstientului uman si m-am folosit de acel mic „truc” pentru a-l ajuta sa simta ca timpul trece mult mai usor, spunandu-i sunt sigur ca in aceste zile te vei distra si te vei simti foarte bine alaturi de prieteni si nici macar nu vei simti cand va trece timpul, lucru ce a actionat in mod indirect asupra subconstientului sau, manipulandu-l astfel in favoarea lui. Mie nu mi-a iesit nimic din toata aceasta manipulare, dar l-am ajutat pe el si a fost suficient pentru mine. Acest exemplu dovedeste ca daca alegem cuvintele potrivite si actionam asupra subconstientului intr-un anumit mod, acesta va reactiona in functie de actiunea noastra initiala. In cazul de fata am folosit cuvintele sunt sigur ca pentru a-i oferi lui siguranta si a-i planga o sugestie ca se va distra cu prietenii si nu va sti cand va trece timpul, lucru ce s-a si intamplat de altfel.

Cum poti depista un manipulator?

Un manipulator poate fi depistat de regula dupa modul lui de a vorbi. Cei mai multi dintre acestia au obiceiul de a raspunde unei intrebari cu o alta intrebare, evitand astfel raspunsul dorit in prima instanta. De asemenea ei folosesc un limbaj putin diferit fata de cei manipulati, bazandu-se mai mult pe expresii, sugerand mai multa siguranta pe ei si oferindu-le si celor din jur siguranta in propriile persoane. Manipulatorii negativi actioneaza la fel ca unul pozitiv, oferind aceeasi senzatie de siguranta celor din jur, dar urmarindu-si in acelasi timp scopurile lor ascunse.

Acestea fiind spuse, un manipulator poate fi o persoana pozitiva care sa-i ajute pe cei din jur sau poate fi una negativa care sa-si urmareasca scopurile personale pentru a obtine anumite lucruri/servicii de la cei din jurul lui, dar mereu va obtine ce isi doreste.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s