Puterea cuvintelor

Posted: 05/07/2013 by Leontin Andrei in Alte subiecte, Viata
Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Salutari, Hristos a inviat si bine v-am regasit, dragi cititori. Stateam aseara pe internet si am gasit un filmulet interesant legat de unul din subiectele mele favorite si anume despre Puterea cuvintelor.

Poate ca multi dintre voi stiti in mare parte despre ce este vorba, insa astazi vreau sa intram putin in detaliu legat de acest subiect interesant. Filmuletul despre care am vorbit la inceput este mai jos si va rog sa il urmariti cu atentie.

Cuvintele au un foarte mare efect asupra noastra, a tuturor, indiferent de sex, varsta, culoare, inaltime, religie s.a.m.d. deci este foarte important sa ne alegem cu grija cuvintele pe care vrem sa le folosim pentru a transmite un anumit mesaj. In functie de alegerile noastre mesajul poate fi inteles de toata lumea, doar de o parte din ascultatori sau poate chiar de nici unul dintre acestia. De asemenea chiar daca mesajul este inteles asta nu inseamna ca ei vor face ceea ce dorim noi (exemplul din video cu acel om nevazator ce cerea sa fie ajutat cu un ban), ci exista doar o posibilitate ca acestia sa indeplineasca „cerinta” noastra. Alegand anumite cuvinte, sau dupa cum ar spune alte persoane Imbracand vorbele, putem creste sau sa scadem aceste sanse de indeplinire a cererii facute. In filmulet, acea femeie ce a scris pe acea bucata de carton stia cum sa ii faca pe oameni mai milostivi cu acest nevazator, drept urmare tot mai multi au inceput sa ii ofere bani batranului.

Tot legat de acest subiect vom intra putin si vom vorbi si despre hipnoza unde toata „munca” se face doar cu cuvinte. Dupa cum am spus in articolul Despre Hipnoza aceasta consta in sugestibiliitatea omului si sugestiile pe care noi ca hipnotizatori le oferim. In functie de cuvintele folosite sugestiile pot fi intelese si rezultatele dorite sa apara instant sau pot fi intelese total eronat si sa obtinem niste rezultate nedorite.

Daca avem o persoana langa noi care trece printr-o perioada mai dificila noi ii putem usura situatia spunandu-i cateva cuvinte frumoase prin care sa ii aratam ca ii suntem alaturi si ca poate sa reuseasca sa treaca peste problemele pe care le are. De asmenea ii putem face si viata mai grea vorbindu-i urat, lucru care probabil il va demoraliza si mai mult decat este deja, lucru pe care NU trebuie sa il facem.

Puterea cuvintelor nu se rezuma doar la efectul acestora asupra oamenilor ci merge mult mai departe. S-au facut experimente atat pe plante si animale cat si pe apa si s-a constatat ca si acestea pot fi afectate in mod direct prin cuvinte. Mai jos avem cateva filmulete in care ne sunt prezentate experimentele si rezultatele acestora. Primul clip prezinta rezultatele finale ale rostirii anumitor cuvinte catre un vas cu apa si cum isi schimba moleculele forma in functie de frecventa cuvintelor.

Urmatorul filmulet prezinta un experiment facut pe orez. Acesta a fost gatit si apoi separat in doua vase. Pe un vas scrie Dragoste (Love), iar pe celalalt scrie Frica (Fear) si fiecarui vas ii sunt adresate anumite cuvinte. Am sa va las pe voi sa vedeti rezultatele acestui experiment.

 

Uimitor, nu? Cata putere au doar cateva cuvinte pe care le folosim in fiecare zi a vietii noastre si cu toate acestea foarte putini au observat efectul lor…

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s