Vorbeam zilele acestea cu niste persoane pe internet si imi povesteau despre tot felul de intamplari mai neplacute din viata lor si stateam si ma gandeam la o chestie interesanta. Oamenii se impart in doua categorii:

  1. Cei care se ridica de jos si merg mai departe.
  2. Cei care raman jos si asteapta sa fie ridicati

Am observat ca sunt foarte multe persoane care dupa ce „cad” asteapta sa fie ridicate de alte persoane, fie ca este vorba de prietenii apropiati, fie ca este vorba chiar de persoana care i-a facut sa cada. Stateam si ma gandeam legat de acest lucru si incercam sa imi dau seama de ce multi prefera sa faca acest lucru. Dupa cum foarte bine stim toti, oamenii sunt impartiti in mai multe categorii in functie de caracteristicile acestora (nu ma refer la nimic fizic, ci doar la caracteristicile psihologice). Deoarece subiectul nu face referire decat la doua categorii, ma voi rezuma doar la acestea.

Oamenii puternici (dominanti, duri, ambitiosi si „luptatori”) sunt prima categorie despre care vom vorbi. Acestia sunt cei care dupa ce cad se ridica si merg mai departe. Aici apare intrebarea mea De ce? De ce merg se ridica imediat si merg mai departe? Ce ii face sa actioneze asa? si raspunsul vine oarecum de la sine. Acesti oameni au o foarte buna imagine despre ei, lucru care ii ajuta foarte mult atunci cand cad. Fie ca este o problema pe plan emotional, fie ca este de o alta natura, acestia se adapteaza foarte usor situatiei si incep sa actioneze in functie de circumsante (se ridica si merg mai departe). Ei stiu in mintea lor ca nimic nu ii poate opri, pot obtine tot ceea ce vor, ei sunt cei mai buni si cei mai puternici (o mentalitate care tinde spre narcisism), lucru pe care ei trebuie sa il mentina ca fiind valid, deci trebuie sa actioneze ca atare nepermitand sa fie opriti de nici un fel de obstacol. Acesta este modul lor de a se ridica si de a merge mai departe, de a ajunge pana in varf.

Oamenii slabi sunt cei care, odata cazuti, asteapta sa fie ridicati de cei din jurul lor. Acestia tind sa poarte titlul de „Drama Queen” (regina dramei) deoarece fac tot posibilul sa le arate celor din jur ca sunt cazuti, sunt afectati si ca au nevoie de ajutor. Aceasta categorie de oameni foloseste foarte mult anumite metode de manipulare pentru a-si indeplini ei scopul, insa spre deosebire de oamenii puternici care folosesc aceste metode pentru a avansa in „misiunea” lor, cei slabi se folosesc de manipulare pentru ca cei din jur sa-i incurajeze. Acestia mereu au nevoie de aprobarea celorlalti pentru sti ca sunt puternici, frumosi, nimic nu ii poate opri, lucru care dispare foarte repede din mintea lor daca nu sunt „alimentati” mereu cu incurajari din partea altora.

Pentru a evolua in societate, pentru a avea ceea ce iti doresti si pentru a ajunge acolo unde iti doresti trebuie sa fii unul dintre oamenii puternici, sa ai o farama de narcisism si sa lupti pentru ceea ce iti doresti. Fiecare obstacol ce ne iese in cale, fiecare lucru ce ne doboara aduce cu el o noua lectie pe care fiecare dintre noi trebuie sa o invete, dar imediat ce am invatat acea lectie trebuie sa ne ridicam si sa mergem mai departe.  Nimeni nu poate face acel drum pentru noi, nimeni nu poate sa ne aduca noua succesul, ci asta este treaba noastra, iar daca nu ne ridicam de jos cum putem oare sa facem acel drum spre succes? Nu putem. De aceea este foarte important sa trecem peste fiecare obstacol cu capul sus si sa mergem mai departe.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s