De ce inselam?

Posted: 07/13/2013 by Leontin Andrei in Dragoste si sexualitate
Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Salutari si bine v-am gasit. In ultimul timp am vorbit cu diverse persoane, atat baieti cat si fete, care aveau aceeasi nelamurire si anume De ce inseala barbatii/femeile?. Este o intrebare foarte buna care m-a pus putin pe ganduri, insa raspunsul nu este chiar atat de complicat sau in ,anumite cazuri, atat de simplu pe cat isi imagineaza multi.

Pentru ca femeile au prioritate, vom incepe cu intrebarea lor De ce inseala barbatii?. Un barbat sta cu o femeie atata timp cat relatia lor este intretinuta de ambele parti si atata timp cat „nevoile” acestuia sunt satisfacute de catre partenera sa. Daca femeia nu ii ofera barbatului atentia de care acesta profita la inceputul relatiei si ea incepe sa se uite dupa alti barbati (fara sa insele), atunci acesta va incepe sa procedeze la fel, cautand atentia pe care o doreste in alte parti. De cele mai multe ori acesta va ajunge sa gaseasca sa cunoasca femei noi, sau sa comunice mai mult cu celelalte femei pe care le cunoaste de la care isi va primi atentia pe care o cauta, incepand sa-si piarda interesul in actuala lui partenera, dorind sa inceapa o noua relatie cu femeia ce ii va satisface nevoia.

Un alt motiv pentru care atat barbatii cat si femeile isi inseala partenerii o reprezinta lipsa relatiilor sexuale intre cei doi. Atunci cand unul dintre parteneri isi pierde apetitul pentru sex, celalalt va incerca sa faca in asa fel incat nevoia lui de sex sa fie satisfacuta, lucru care duce intr-un final la cautarea unui nou partener pentru sex. De altfel este important ca in pat sa nu apara monotonia, deoarece repetarea acelorasi lucruri iar si iar devine plictisitoare, iar unul dintre cei doi va dori ceva nou, lucru pe care il va primi de la un nou partener capabil sa ii satisfaca poftele.

Cand vine vorba de femei, acestea inseala din aceleasi motive ca si barbatii, insa ele sunt mai complexe ca mentalitate fata de barbati, astfel incat la ele se mai poate vorbi si despre alte nevoi ce trebuiesc satisfacute, altfel ea va pleca in cautarea unui alt barbat care sa ii ofere ceea ce isi doreste. Cele mai multe femei (aproximativ 99% dintre ele) doresc sa fie ascultate atunci cand acestea au ceva de spus. Uneori barbatii nu isi asculta partenerele cand acestea vor sa isi „descarce sufletul”, acestea fiind nevoite sa isi gaseasca o alta persoana cu care sa poata vorbi; de cele mai multe ori este vorba despre un alt barbat ce ii va oferi atentia pe care ea o cauta, lucru care pe ea o va atrage la el, astfel incat se va ajunge sa se creeze o legatura intre cei doi, lucru care o va face pe femeie sa isi insele actualul partener.

Lista poate continua, insa doresc sa ma opresc doar asupra acestor trei principale motive. Daca dorim sa nu fim inselati trebuie sa avem grija sa ii oferim partenerului/ei tot ceea ce ii trebuie astfel incat sa nu plece sa caute o alta persoana care sa ii ofere ceea ce noi am uitat sa ii oferim (si aici nu ma refer sa ii cumperam tot ce isi doreste, desi in anumite cazuri si acesta poate fi un motiv pentru care oamenii ajung sa isi insele partenerii).

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s