Nu te mulţumi cu puţin

Posted: 12/02/2014 by Leontin Andrei in Viata
Etichete:, , , , , , ,

Work hard dream big.

Salutări şi bun venit la un nou articol. Mă uitam zilele trecute pe internet şi mă uitam la tot felul de oameni şi am constatat că sunt foarte puţini cei care sunt mulţumiţi cu viaţa pe care o au, în ciuda faptului că sunt foarte mulţi care susţin acest lucru. Majoritatea celor ce susţin că sunt mulţumiţi cu viaţa lor sunt cei care se gândesc şi îşi spun că putea fi şi mai rău, lucru total adevărat.

De ce sunt foarte mulţi oameni care nu sunt mulţumiţi cu vieţile lor? Răspunsul este relativ simplu si destul de evident, însă nu suntem foarte mulţi care dorim să îl şi acceptăm. Nu suntem mulţumiţi cu vieţile noastre deoarece ştim că putem să avem mult mai mult decât avem acum şi asta ne stă pe creieri, ştiind că am putea avea tot ceea ce am visat vreodată. Da, dar pentru a obţine acele lucruri trebuie să muncim şi să dăm tot ceea ce avem mai bun în noi, iar cei mai mulţi dintre noi nu o facem, motiv pentru care nu dorim să acceptăm acest adevăr.

Gândindu-mă la acest lucru mi-am adus aminte de o vorbă care susţinea că nu putem fericiţi decât daca suntem fericiţi cu ceea ce avem deja. Lucrul acesta m-a blocat pentru câteva secunde şi eram deja contrariat.

„Cum să fim mulţumiţi cu ceea ce avem? Asta nu înseamnă să ne oprim din evoluţie?”

O întrebare foarte bună, dar dacă este să ne gândim la istorie şi la modul în care noi, ca oameni, am evoluat din punct de vedere ştiinţific ajungem sa constatăm faptul că niciodată omul nu a fost mulţumit cu ceea ce avea, aşa că a muncit până a ajuns sa deţină tot felul de lucruri mai mult sau mai puţin utile lui. Aşa am ajuns astăzi să avem maşini, telefoane mobile, computere, etc. Faptul că cel ce avea deja o maşină (să zicem) nu era mulţumit de performanţa ei l-a făcut să muncească şi să vină pe piaţă cu un produs mai bun, o alta maşină cu mai mulţi cai putere, motoare mult mai performante, etc. Aşa a evoluat tehnologia şi aşa continuă să evolueze, alături de competitivitatea ce există între marile companii producătoare de… orice.

Revenind la discuţia noastră, în momentul în care ajungem să ne mulţumim cu puţinul pe care îl avem nu vom mai evolua, sau după cum spune Eric Thomas, „Comitem suicid spiritual”, lucru care ne opreşte din a ne atinge acel ţel pe care fiecare dintre noi îl are.

„Da, dar dacă nu eşti mulţumit cu ceea ce ai nu poţi fi fericit…”

Foarte adevărat. Poţi fi cel mai bogat om de pe Terra, dar dacă tu nu eşti mulţumit cu ceea ce ai atunci nu vei fi niciodată fericit. Hai să mergem puţin mai departe cu şi să vorbim despre ţeluri…. Dacă noi am fi fericiţi cu ceea ce avem atunci am mai fi avut ţeluri şi ar mai fi avut rost să visă să realizăm lucruri măreţe? Normal că nu deoarece am fi fost mulţumiţi cu ceea ce am avea, iar visatul la lucrurile măreţe ar fi fost inutil deoarece nu ar fi existat acea dorinţă arzătoare să faci ceea ce îţi doreşti.

Nu trebuie să fii mulţumit cu ceea ce ai cât timp nu este ceea ce îţi doreşti, ci trebuie să munceşti şi să laşi acea nemulţumire să îţi alimenteze dorinţa de a reuşi pentru că doar atunci vei fi capabil să realizezi ceea ce îţi doreşti atât de mult.

Nu te mulţumi cu puţin, visează la lucruri măreţe şi, mai important de atât, lucrează pentru a le transforma în realitate.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s