Suportul celor din jur

Posted: 12/30/2014 by Leontin Andrei in Viata
Etichete:, , , , , , , , , ,

Ai avut până acum o idee care să te facă curios legat de ce ar putea ieşi dacă ai pune în aplicare? Dacă răspunsul tău la această întrebare este „Da” atunci nu eşti singurul, ci pot spune că eşti la fel ca mine. Am idei multe, dar nu pe toate le-am pus în aplicare până de curând când, stând şi gândindu-mă la motivul pentru care nu am făcut nimic până acum, am realizat ce mă ţinea pe loc.

Nu vreau să fiu răutăcios sau ceva, nu asta este intenţia mea, însă în aproape 90% din cazuri se întâmplă exact acelaşi lucru. Când vii cu o idee, sau cu un vis pe care vrei să-l îndeplineşti, dar care nu prezintă chiar atât de multă siguranţă, mereu se găseşte cineva care să te tragă înapoi. Fie că este vorba de prieteni, rude sau chiar familia ta, mereu există aceste persoane care, parcă fac expre să te ţină la nivelul la care eşti şi care să nu îţi permită să evoluezi.

Oare de ce se întâmplă asta? Fie că este vorba de dragoste exagerată faţă de noi, fie că este pur şi simplu un alt motiv ascuns, aceste persoane reacţionează aproape instinctiv în momentul în care tu vii cu o idee care nu prezintă foarte mult interes pentru ele. Am zis de dragoste exagerată şi foarte mulţi se întreabă acum A băut gaz sau ceva? Cum să fie dragoste?, aşa că voi explica la ce mă refer prin aceasta.

Când ţii foarte mult la cineva şi persoana respectivă vine la tine cu o idee ce nu prezintă foarte multă siguranţă, ai tendinţa de a-i prezenta toate părţile negative ale acelei idei, încercând să-l faci să fie precaut, dar fără să realizezi începi să-ţi faci o parere tot mai proastă legată de ideea respectivă. Având o părere proastă despre acel „plan”, încerci să convingi acea persoană că nu este o idee bună şi că ar fi bine să renunţe sau să caute altceva, o altă idee mai sigură. Toate aceste lucruri au loc datorită faptului că nu ne dorim să vedem persoana la care ţinem cu probleme, nefericită din cauza faptului ca ideea nu a fost bună sau lucruri de acest gen. Problema este că în acest caz persoana de lângă noi eşuează nu datorită faptului ca nu au avut o idee bună (de cele mai multe ori), ci datorită lipsei noastre de încredere în ei.

Este un lucru foarte bun să încercăm să vedem şi părţile mai puţin bune ale proiectului sau ideii respective, însă nu trebuie să-i descurajăm pe cei de lângă noi datortiă faptului ca nouă nu ne pare a fi o idee prea bună, ci trebuie să-i susţinem şi să încercăm să-i ajutăm să îmbunătăţească acel plan cât de mult poisibil, astfel încât să le asigurăm succesul.

În astfel de cazuri cel mai mare impact îl are parerea familiei, iar în momentul în care familia ta nu te susţine cu proiectul pe care îl ai… rămâne o singură posibilitate. Să renunţi NU trebuie să fie o posibilitate pentru tine, ci trebuie să mergi mai departe şi să muncesti pentru visul tău şi să renunţi să-i mai asculţi pe cei care îţi spun ca „nu se poate”, „că nu este o idee bună” sau că „nu ai să reuşeşti”. Poate ca acea idee nu este bună pentru ei, poate că acela nu este visul lor, însă dacă tu chiar consideri că este o idee bună, dacă îţi doreşti cu adevărat să faci acel lucru atunci ignora-i şi îndeplineşte-ţi visul, munceşte şi transformă-ti ideea într-un real succes.

Ai o idee bună? Îi laşi pe ceilalţi să te descurajeze şi să renunţi la drumul tău către succes sau îi vei ignora şi vei lupta până la capăt pentru visul tău?

Lasă un comentariu